Word podcastmanager – opleiding podcastmanagement voor VA’s

Help je klant haar podcast managen, lanceren & groeien

Steeds meer ondernemers gaan podcasten, en steeds vaker stellen zij hun VA de vraag: kun je me ook helpen met mijn podcast?

Wil jij die vraag vol overtuiging met JA beantwoorden?

Wil jij je klanten helpen door alles rondom hun podcast te regelen?

Maar
* merk je dat je onvoldoende stevig in je schoenen staat om dat aanbod met volle overtuiging te doen?
* heb je zelf geen podcast en dus geen ervaring in het managen ervan?
* denk je tegen technische zaken aan te lopen waar je geen oplossing voor hebt?

Zet jezelf vol vertrouwen
als podcastmanager in de markt

Podcasts nemen een enorme vlucht en ik geloof dat daar voor veel mensen, veel kansen liggen.

Specifiek voor VA’s. Als VA is het jouw grootste wens om je klanten te helpen, zodat zij zich kunnen concentreren op wat zíj het beste kunnen.

Podcasten is supergoed voor je marketing en superleuk om te doen, ondernemers duiken er dan ook graag in. Maar bij het lanceren en managen van een podcast komt behoorlijk wat kijken.

Niet altijd het ‘leuke creatieve’ werk.

And that’s where you come in.

But not just any podcast manager

Je klant helpen, is nog maar het begin voor je.

Waar je nóg meer spark van krijgt, is je klant helpen groeien.
Net even dat stapje extra, je wilt het onderste voor ze uit de kan halen.

Je voelt liefde voor de business van je klant, je kiest ze er misschien zelfs op uit.

In de opleiding Podcastmanagement voor VA’s, help ik je not just any podcast manager te worden.
Omdat jij zo dicht op (de podcast van) je klant zit, zie je al snel waar het beter, slimmer, sneller kan.
Verzilver samen die kansen, laat ze niet week op week onbenut voorbijgaan.

Jij kan dit, omdat je ze hebt leren zien en omdat wij je als community helpen, met de online modules waarop je kunt terugvallen en met de Facebook-groep waarin je support vindt.

“Excellence is doing ordinary things extraordinarily well.”
– John Gardner

Opleiding Podcastmanagement voor VA’s – dit is wat we gaan doen

In deze opleiding leid ik je in 3 maanden op tot podcastmanager, zodat jij vol vertrouwen je klant kunt helpen met het lanceren, managen en groeien van hun podcast.

Zo ziet het programma eruit

We starten op maandag 5 september en het programma duurt twaalf weken, dat betekent dat we in de week van 28 november de afsluiting hebben.

Je krijgt:

 • een kickoff-groepssessie (dinsdag 6 september)
 • een online omgeving (je houdt onbeperkt toegang) met modules waarin alles staat wat jij moet weten om een podcastmanager te kunnen zijn, inclusief (maar niet uitsluitend ;))
  • podcastkanaal starten en inrichten
  • podcasthosting
  • RSS feeds & de techniek achter de podcast
  • verhuizen van een podcast
  • editen
  • show notes schrijven die versterken en converteren
  • podcastplanning & workflow
  • statistieken
  • jouw podcastmanagement-aanbod & prijsbepaling
  • and lots more
 • tweewekelijkse Q&A-sessies & groepscoaching
  hierin ligt de focus op jouw ontwikkeling als podcastmanager – hoe ga je wat je hebt geleerd inzetten om je klant te verrassen? We ruimen hierin ook onduidelijkheden uit de weg: simpelweg, als je het niet snapt, kun je het ook niet toepassen.
 • een Facebook-groep (onbeperkt toegang) met de andere cursisten om elkaar te leren kennen, successen te delen of vraagstukken te bespreken en input te vragen van je mede-cursisten en van mij
  • ook na de cursus helpen we je hier met bijvoorbeeld vragen van je klanten waarop je niet meteen het antwoord paraat hebt – je mag zolang blijven als voor jou waardevol voelt
 • diverse bonus-masterclasses die verdiepend ingaan op het vak, zoals: podcasts en SEO, microfoons en microfoontechniek & editen voor gevorderden

Waarom kan ik dit?

4 jaar dagelijks met podcasten bezig zijn, betekent dat ik 1461 dagen op de meeste mensen voorloop.

Naast dat ik in die jaren een half dozijn aan eigen podcasts manage en heb gemanaged, doe ik dat nu voor mijn klanten en, in mijn leven hiervoor 😉 ben ik meer dan 15 jaar werkzaam geweest als communicatieadviseur.

>> hier lees je meer over mij

Een podcast is geen one size fits all. Er zijn geen sjablonen of prefab strategieën die je erop kunt leggen en -poef- resultaat.

Daarom hebben ondernemers jou nodig om hen te ondersteunen in de zoektocht, het experimenteren en ook de praktische kant, zodat zij in die creatieve rol kunnen shinen.

Wat kost de opleiding Podcastmanagement voor VA’s?

De investering die je doet om vol vertrouwen deze dienst in je aanbod op te nemen, onbeperkt toegang tot de modules plus elke nieuwe update én een vraagbaak als achtervang te hebben is

€ 999

Je kunt in 3 termijnen betalen van € 335

To be completely transparant: deze prijs geldt alleen voor deze eerste ronde, de prijs van de tweede ronde – verwachte start in februari 2023 – wordt hoger

De deuren van ronde 1 zijn nu open!

FAQ

Ik bied al podcastmanagement aan, is de opleiding waardevol voor me?

Ja, zonder twijfel. Jouw dienst zal hierna nog veel steviger staan. Je zult er, als dat bij je past, een hogere prijs voor kunnen vragen. En het netwerk dat we bouwen is superwaardevol.

Ik heb zelf nog nooit een podcast gemaakt, kan ik podcastmanager worden?

Ja, vooral met deze opleiding in je achterzak plus de support van de Facebook-groep. Je weet na deze cursus meer dan de gemiddelde podcaster.

Hou ik ook na de 3 maanden toegang?

Ja, je houdt onbeperkt toegang en kunt dus terugkijken in de online leeromgeving.

Ik heb helemaal geen achtergrond in podcasten, lukt het mij de opleiding te voltooien en vol vertrouwen podcastmanagement aan te bieden?

Zeker weten! Waarom ik dat zo zeker weet? Omdat ik er zelf alles aan zal doen om jou te helpen dat punt te bereiken. Ik ben groot voorstander van ‘waar een wil is, is een weg’. Als jij de wil hebt, ben ik jouw weg.

Ik weet niet of ik full-service podcastmanagement wil aanbieden, is de opleiding waardevol voor me?

We besteden in de opleiding aandacht aan het ontwikkelen van je aanbod en prijsbepaling. Juist omdat je het complete beeld hebt, kun je goed aanvoelen wat je wel en niet wilt doen. Daarnaast zijn de Q&A-sessies en het netwerk in de Facebook-groep ook superwaardevol, juist als je je in je aanbod specialiseert.

Welke kosten moet ik nog meer maken, voor bijvoorbeeld softwareprogramma’s?

Geen.
Tenzij je zelf graag met betaalde versies wilt werken, hoef je om de opleiding te doen en te starten met podcastmanagement geen kosten te maken voor programma’s of apparatuur. Ik leer je editen in Audacity (gratis programma) en in de module over je workflow bedenk je hoe je wilt samenwerken met je klanten en het proces wilt inrichten. Het hele proces kun je met gratis tools of dat wat je al hebt (je mail bijvoorbeeld) doen.

Wat als ik niet live bij een sessie aanwezig kan zijn?

Alle sessies worden opgenomen. Je ontvangt een link naar de replay en je kunt van tevoren jouw vragen indienen.

Waarom duurt deze opleiding 3 maanden?

De kennis om een podcast te managen, kan ik je in een dag overbrengen. Maar dat is niet wat jou gaat onderscheiden. Daarom nemen we 3 maanden de tijd om een echte deep dive te nemen in podcasts, en tijd om jouw inzicht, jouw podcast-sense te ontwikkelen.

Blijf ik ook na de cursus in de Facebook-groep?

Ja, we staan daar voor je klaar om je te helpen als je dat nodig hebt. Ook nadat de opleiding is afgelopen.

Hoeveel tijd kost de opleiding me wekelijks?

In de basis is het tweewekelijks anderhalf uur voor de Q&A-sessies en ik schat in zo’n uur tot anderhalf uur per week voor de ‘leerstof’.

Daarnaast hangt het af van of je tijdens de opleiding je aanbod al wilt ontwikkelen en promoten, of je al met een proefklant gaat werken, hoe veel je wilt oefenen met editen en dergelijke. Of dat je er bijvoorbeeld voor kiest om nu de basis te doen en volgend jaar je aanbod verder rustig uit te werken.