podcastchallenge

maak een vliegende start met je podcast

doe op 18, 19 en 20 januari mee met de podcastchallenge

Voor € 17 koop je een kaartje en ben je erbij

Je blijft je podcast-ideeën maar naar rechts swipen – het is nu echt tijd voor een eerste date!

De podcastchallenge op 18, 19 en 20 januari helpt je met gemak de eerste drempels te nemen. Zónder extra apparatuur: je smartphone is meer dan voldoende!

Een podcast is het marketingmiddel dat je niet wilt missen in je mix, vooral niet in deze tijd waarin podcasts een vlucht aan het nemen zijn.

Podcasts zijn makkelijk te delen en door de warme aanbeveling van een luisteraar, maakt jouw content nóg meer impact

Iedereen een podcast, en dit is waarom

Je podcast bouwt een stevige brug tussen jou en je (potentiële) klant.

Een podcast zit echt op de Trust-factor. Via social media, mail en ebooks maken mensen kennis met je en beginnen ze je te liken (letterlijk ;)).

Om vervolgens de stap te zetten naar je podcast. Waarin je ze soms wel urenlang mag meenemen in jouw energie, mag inspireren met jouw kennis en je diepgang kan laten horen.

Podcasten heeft de diepgang van een boek, met de voordelen van een online kanaal!

Tip: beluister mijn podcastaflevering over waarom iedereen kan podcasten ⬇️

Jouw resultaat na de challenge

Startklaar om je podcast met plezier & vertrouwen te lanceren!

We gaan het echt DOEN, jij wordt podcastmaker. Na de challenge is het lanceren van je podcast geen berg meer waar je tegenop ziet, maar heb je alles in huis om je eerste afleveringen te maken en je eerste luisteraars te trekken 🤍 en je kunt niet wachten om ermee te beginnen!

Wat gaan we doen:

 • Op 18, 19 en 20 januari post ik elke dag op het besloten Instagram-account @podcastchallenge opdrachten, de kennis die je daarvoor nodig hebt, en een video om je te motiveren en inspireren.
 • We gaan in de opdrachten
  • solo opnemen,
  • content bedenken voor je eerste afleveringen,
  • een podcasttitel verzinnen
  • en interviewen.
 • Om de opdrachten uit te voeren, heb je niets anders nodig dan je smartphone, maar als je meer apparatuur hebt, kan je die natuurlijk ook gebruiken.
 • Het kost je ongeveer een uur per dag.
 • Je kunt je vragen stellen in de DM’s, ik beantwoord ze op dinsdag en woensdag in een Instagram Live om 20.00 uur.
 • Op donderdag geef ik om 19.30 uur een masterclass met Q&A via Instagram Live om je helemaal klaar te zetten voor een succesvolle lift-off met jouw podcast en met een aanbod om in te stappen in mijn podcastcoachingtraject van drie overzichtelijke sessies

Ik wil dolgraag podcasten! Maarre…

… iedereen heeft al een podcast! Wat voeg ik daaraan toe?

Niemand is JIJ! Je hebt een unieke vibe, ervaringen, kennis, passie en een stem uit duizenden, natuurlijk voeg jij iets toe.
Iedereen heeft ook een website en een Instagram-account, en die heb je ook. En zijn cijfers je ding? Check dan dit: er zijn nog geen 500.000 podcasts die in de laatste drie maanden iets hebben geüpload… TER WERELD.

… ik ben bang dat ik het niet goed doe

Mijn motto is ‘done is better than perfect’. Beginnen is de moeilijkste stap, en door het te doen groei je ongelofelijk snel. Het gaat je al gauw steeds gemakkelijker en moeitelozer af! En: podcasten is een forgiving middel. Het verwijderen of her-uploaden van afleveringen is zo gebeurd.

… ik heb een rare stem 🙁

Dat vindt alleen jij. Voor de rest van ons klink je precies hetzelfde zoals altijd. En deze belemmering ga je in de challenge achter je laten!

ik heb geen goede microfoon

Niet nodig! Apparatuur is prachtig, maar je komt heel (heel heel) ver met je smartphone.

... ik ben niet technisch genoeg

Als jij je Instagram-account kunt inrichten, dan lukt dat ook voor je podcast. Het bewijs daarvoor zie ik dagelijks, lees maar eens mee met het verhaal van Anita

Anita, voorzitter van sociale organisatie Stichting Eigen Wij:

“Zelf een podcast opnemen leek zo ver weg… Maar niets bleek minder waar! Via via kwam ik in contact met IJlien Havenaar, a.k.a. De Podcaster op Instagram. IJlien zocht ambitieuze types die dolgraag een eigen podcast zouden willen lanceren.

De mantra ‘better done than perfect’ kwam vaak naar voren. En die kwam binnen. Want tijdens dit hele traject stak dat perfectionisme tóch weer de kop op.
En nu hoor ik bij alles (ja, echt bij alles) constant de stem van IJlien: “better done than perfect” Dan moet ik lachen om mezelf en maak ik vrolijk af waar ik bleef steken.
De samenwerking met IJlien voelde ook aan als coaching, en het heeft mij over de drempel geholpen om daadwerkelijk een podcast te lanceren. We hebben de 3e aflevering net opgenomen, en het smaakt naar meer!”

Dit krijg je:

 • toegang tot het besloten Instagram-account @podcastchallenge
  • je houdt toegang tot er weer een nieuwe podcastchallenge staat gepland (nu nog geen datum bekend)
 • opdrachten die jou tot actie aanzetten – ja, we gaan opnemen!
 • kennis over praktische zaken – hoe maak je nou een podcast?
 • tekst, beeld en video om jou te inspireren
 • op donderdag een live masterclass met Q&A
 • stel me al je vragen via DM – en ik geef natuurlijk antwoord 😉

drie dagen vol kennis, inspiratie en vooral actie

Je investering is € 17

De prijs is een echte no-brainer voor de waarde die je krijgt. Ik deel natuurlijk actief kennis en inspiratie, maar maak ook vooral gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen in de DM’s of na de live masterclass. I got you!

Na 3 dagen ben je niet alleen veel verder in je proces dan nu (beginnen is de grootste en moeilijkste stap!) maar belangrijker nog…

 • Je hebt dingen gedaan waar je je eerst misschien zelfs onbewust achter verschuilde
 • We doorbreken mentale belemmeringen die je nu nog tegenhouden om jouw kick-ass podcast op te nemen
 • Je bent een ervaring rijker – we zijn allemaal podcastmakers tijdens de podcastchallenge!

Je eerste keer opnemen heeft vaak een doorbraakeffect, daarna gaat het je bijna moeiteloos af. Start jij in 2022 met jouw kick-ass podcast? In de challenge krijg je handvatten om meteen lekker door te stomen, jouw podcast kan volgende week online staan 🙂

over mij

In maart 2019 startte ik mijn eerste podcast. Ik heb mezelf -met veel plezier- alles geleerd dat nodig is om een eerste podcast te starten. Halverwege 2021 startte ik mijn tweede podcast, over podcasten 😉 en eind 2021 begon ik met mijn podlog, een dagelijkse podcast, waarin ik luisteraars meeneem in mijn leven.

Mijn 15 jaar ervaring als communicatiespecialist zorgt dat ik snel zie waar je podcast in jouw visie, missie en bedrijfsstrategie past, zodat niet alleen de resultaten beter zijn maar het podcasten je ook moeiteloos afgaat.

Ik geloof dat het geheim van een goede podcast plezier is. Dat is hoe je impact maakt met jouw verhaal en boodschap, en het helpt je om je podcast consistent vol te houden.

Ik merk dat veel mensen wel een podcast willen maken, maar niet weten hoe.

De verhalen, kennis en inspiratie zijn er. En ik help je met een heldere route om je podcast te publiceren met een stevige basis om op door te bouwen.

Review van Evi, ze volgde een masterclass

Wat een fijne masterclass! IJlien is duidelijk gepassioneerd door podcasten en geeft die positieve energie dan ook heerlijk door. Ze is geweldig goed op de hoogte van wat je allemaal nodig hebt om te starten met podcasten. Maar net zo goed met wat je nog kan tegenhouden. Ze geeft je leuke en waardevolle praktische en mindset tips die je helpen die drempel over te stappen. En gewoon te gaan DOEN! Dankjewel IJlien! 

faq

Ik heb geen opname-apparatuur

Hoeft niet, je smartphone is voor de podcastchallenge voldoende. Oordopjes met microfoon zijn wel fijn om te bij de hand te hebben, maar zijn niet noodzakelijk.

Hoeveel tijd kost het me?

Ik adviseer je om er ongeveer een uur tot anderhalf uur per dag de tijd voor in te ruimen. Om even los te komen van je dagelijkse leven en het meeste te halen uit de content en de opdrachten.

Wat kost het?

Een kaartje kost € 17

Krijg ik een factuur?

Ja dat kan, geef je factuurgegevens door via het aanmeldformulier

Wat gebeurt er na het versturen van het aanmeldformulier?

Je aanmelding komt bij mij binnen, ik verwerk je aanmelding en stuur je via de mail een betaallink en factuur toe. Na je aanmelding kun je een volgverzoek doen bij het Instagram-account @podcastchallenge. Nadat je betaling bij mij binnen is, geef ik je toegang tot het account.

Waar kan ik me aanmelden?

Dat kan hier!

Ik heb een andere vraag

Stuur me even een berichtje via Instagram @ijlienhavenaar met je vraag

see you there! 🙂