Selecteer een pagina

Sinds 29 november 2022 kun je luisteren naar Podcast Nieuws, mijn podcast waarin ik met mijn co-host Sjors ontwikkelingen, inzichten en de toekomst van podcasten deel.

Ik loop al ruim een half jaar met de wens om ergens in podcastvorm de wervelingen in mijn hoofd vol podcastnieuws en podcast-inzichten en gedachten te delen. Waarom zo lang wachten, wil je zeggen?

Het is inderdaad gebruikelijk dat ik meestal al snel doe, maar dat heeft vaak als doel om te leren wat en hoe het werkt, iets te ondergaan, onderuit te gaan, op te krabbelen om het vervolgens aan anderen te leren of uit te leggen.

Deze keer hangt er voor mij meer zwaarte aan en heb ik mijzelf uitgenodigd voor een van mijn strategiesessies – met mezelf ja. En heb ik het aangepakt zoals ik het met mijn klanten aanpak.

Ik maakte een framework, een doel, een 10 word description (zoals beschreven in het boek van Eric Nuzum), beschreef ik diverse ideale luisteraars en maakte een format.

Ik wist al dat er een co-host moest komen. Tegelijkertijd de rollen van specialist en host spelen, kan wel, maar is complex. Ik wil me concentreren op het zijn van de specialist en niet op het proces van het verloop van een aflevering.

De tijd tussen de eerste letter van het framework en de lancering bedroeg dan weer een paar uur, volledig in character, en de eerste echte aflevering volgde op 29 november.

Elke twee weken krijg je in Podcast Nieuws de ontwikkelingen en inzichten mee die jou helpen om slimme dingen te blijven doen en zeggen in je werk als podcastprofessional.

En ik, ik mag me verheugen op elke twee weken een plek waarin ik alles kwijt kan wat ik anders maar tegen één persoon tegelijk kan vertellen.

13 december is de volgende aflevering. Je beluistert Podcast Nieuws in een podcast-app naar keuze of hieronder.