cursussen via instagram

Cursussen via Instagram

Dit is leuk en nieuw: je kunt steeds meer cursussen volgen via Instagram! Nog even en je komt helemaal dit sociale medium niet meer af. Hoe werkt het? In dit artikel leg ik je kort uit hoe Instagram-cursussen in elkaar zitten.

Van cursus tot Instagram-content

Iets met Mohammed en een berg. Als je doelgroep niet naar je cursus toekomt, dan moet je hem dus naar je doelgroep brengen. Zitten die mensen graag op Instagram? Waarom vorm je je cursus dan niet om tot content voor dit kanaal? Foto’s, video’s, tekst en live gaan met mogelijkheid tot interactie. De opties die Instagram biedt zijn legio en prima geschikt voor het delen van kennis, beantwoorden van vragen en uitdagen van je cursisten.

Verdienmodel

Je verdient eraan door je cursisten te laten betalen voor toegang (ja, het is net een echte cursus). Je maakt een Instagram-account aan, zet hem op privé en geeft alleen de volgers toestemming die jou al hebben betaald. En behalve de investering in het maken van content, kost het je verder niets.

Naslagwerk

Je kunt het account of de inhoud net zolang online laten staan als jij zelf wilt. Is de informatie een beperkte periode beschikbaar voor de oud-cursisten? Dan verwijder je de content of je ontzegt hen op een gegeven moment de toegang tot je account.

Verbeteren

Als docent is het heel eenvoudig om je content steeds meer te verfijnen en te verbeteren. Aan de hand van de reacties merk je of iets goed overkomt of wat minder aanslaat. De volgende cursus probeer je op die ene tip, de opbouw van je live-video of je teksten net weer wat beter te scoren.

Laat een reply achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.