Snel en simpel starten met video’s maken

Video heeft de toekomst. Of eigenlijk het heden. Al jaren buitelen marketeers over elkaar heen om jou dat duidelijk te maken. Videoproductie is prijzig en kost tijd, maar er zijn manieren om snel en simpel met video’s maken te starten.

Instagram Stories

Heb je een Instagram-account? Dan kun je heel snel en eenvoudig filmpjes op je Instagram Stories plaatsen. Video’s in deze functie van Instagram hoeven niet perfect vormgegeven te zijn, spontaniteit is hier het codewoord. Verwar spontaan echter niet met onvoorbereid. Bedenk wie of wat je wilt laten zien, bespreek het even voor, open de camerafunctie op je smartphone en filmen maar.

Trailer

Heb je geen bewegende beelden of niet de mogelijkheid om ze te maken? Kijk dan of je een trailer kunt samenstellen. Een trailer is de gepimpte versie van een diapresentatie. Je gebruikt foto’s die je achter elkaar plaatst, met een leuk gratis (rechtenvrij!) muziekje eronder en enthousiaste teksten erbij en voila: een bedrijfs’video’ met materiaal dat je toch al had.

Clips

Clips is een app voor de iPhone waarmee je snel en gemakkelijk video’s kunt maken. Je kunt in- en uitzoomen, filters of emoji’s gebruiken en zelfs ondertiteling toevoegen. Ben je voor je werk of bedrijf op een congres? Maak van de dag een enthousiast verslag en laat zien dat je ontwikkeling en netwerken belangrijk vindt. Op de terugweg in de trein heb je vast tijd om je fragmenten met Clips aan elkaar te rijgen tot een leuk filmpje.

Live gaan

Diverse social media geven je de mogelijkheid om live te gaan zoals Facebook, Instagram, YouTube. Het mooie van een live video is het spontane ervan. Besef wel dat je om je kijkers vast te houden niet al te lange stiltes moet laten vallen. Ook leuk is het om de interactie aan te gaan met je kijkers: stel vragen en bespreek dat direct in de video. Je kunt je live video opslaan en beschikbaar maken zodat je volgers het later kunnen terugkijken.

Weet je niet hoe je moet beginnen? Of wil je liever met een doordacht plan aan de slag gaan? Ik denk graag met je mee: stuur me een berichtje!

Laat een reply achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.